Pastasoep met fagioli, spinazie en buffelmozzarella

Pastasoep
Een voedzame Italiaanse maaltijdsoep met veel groenten en kruiden. Gebruik de mooiste producten die er op dat moment te krijgen zijn.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor het besprenkelen
  • 1 Ui (fijngesneden)
  • 2 stengels Bleekselderij (in stukjes)
  • 2 Wortels (in stukjes)
  • 3 tenen Knoflook (geperst)
  • 1 Laurierblaadje
  • 1 bos Bladpeterselie (grof gehakt)
  • Tijm (paar takjes)
  • 1 liter Groentenbouillon
  • 150 gram kleine pasta
  • 1 blik Tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 1 blik flageolets (groene Franse boontjes) (a 400 gram), uitgelekt
  • 1 blik reuzebonen
  • 200 gram Spinazie
  • 1 Citroen (sap en gerapste schil)
  • 125 gram Buffelmozzarella

Bereiding
  1. Verhit de olie in een grote, zware pan;
  2. Bak de bleekselderij, ui en wortel 15 minuten, maar laat ze niet aanbakken;
  3. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak deze 2 minuten mee;
  4. Schenk de groentebouillon erbij en breng het aan de kook;
  5. Voeg de pasta toe en kook totdat deze bijna gaar is;
  6. Voeg de tomaat en bonen toe en laat het koken tot de pasta zacht is en de bonen warm zijn;
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe en laat de blaadjes in de soep slinken;
  8. Breng de soep op smaak met peper, zout en het citroensap;
  9. Schep de soep in kommen en leg een paar plakjes mozzarella erop;
  10. Besprenkel de soep met wat olijfolie.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver